Thursday, August 26, 2010

ΗΠΑ: Νέο "καμπανάκι" από την S&P για την αξιολόγηση "ΑΑΑ"


ΗΠΑ: Νέο "καμπανάκι" από την S&P για την αξιολόγηση "ΑΑΑ"


Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει το διογκούμενο έλλειμμα και να προστατεύσει την αξιολόγηση του "ΑΑΑ" προειδοποιεί ο επικεφαλής της επιτροπής αξιολογήσεων της Standard & Poor΄s Ratings Services, ενώ καλεί τους νομοθέτες να εξετάσουν "πολύ προσεκτικά" τις προτάσεις που θα υποβάλει η Επιτροπή Δημοσιονομικής Ευθύνης του προέδρου των ΗΠΑ.

Η αντίδραση του αμερικανικού Κογκρέσου στις προτάσεις της Επιτροπής θα είναι κρίσιμη στη διαμόρφωση του outlook για την πιστοληπτική αξιολόγηση της αμερικανικής οικονομίας, σημείωσε ο John Chambers μιλώντας στο Dow Jones Newswires.

"Είναι πολύ σημαντικό σε ό,τι αφορά την πιστωτική διαβάθμιση των ΗΠΑ, το Κογκρέσο να εξετάσει πολύ προσεκτικά τις προτάσεις της Επιτροπής", επισήμανε ο Chambers.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και η πολιτική αβεβαιότητα να πλήξουν την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής ο Chambers υπογράμμισε ότι η μεγάλη ευθύνη για την ανάληψη δράσης πέφτει στους νομοθέτες.

"Είναι πολύ σημαντικό το Κογκρέσο να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα", σημείωσε.

Η S&P έχει ήδη εκφράσει τον προβληματισμό της για την δημοσιονομική πορεία των ΗΠΑ, αν και ο Chambers εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης.

"Το οικονομικό outlook δεν είναι τόσο άσχημο όσο φοβούνται ορισμένοι αναλυτές", σημείωσε ο Chambers. Κάποια επιβράδυνση της ανάπτυξης είναι αναμενόμενη καθώς αποσύρονται σταδιακά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, ωστόσο δεν είναι πιθανή μια ύφεση διπλού πάτου (double-dip), πρόσθεσε το στέλεχος της S&P.

"Η αμερικανική οικονομία έχει αντοχές να σημειώσει ανάπτυξη 2% αυτό το έτος και το επόμενο", δήλωσε ο Chambers.

source: capital.gr

No comments:

Share |