Thursday, August 26, 2010

Σε ευθύ ανταγωνισμό με το Skype η Google


Σε ευθύ ανταγωνισμό με το Skype η Google


Την δυνατότητα να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις προς σταθερά και κινητά από τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της gmail, θα δώσει η Google στους χρήστες της, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή της Google την φέρνει σε ευθύ ανταγωνισμό με το Skype, που προγραμματίζει και δημόσια εγγραφή του στα τέλη του έτους. Το Skype, είναι πρωτοπόρο στον κλάδο με 560 εκατ. καταγεγραμμένους χρήστες. Συγκριτικά αναφέρεται ότι οι καταγεγραμμένοι χρήστες στο Gmail ανέρχονται στα 200 εκατ.

Επισημαίνεται, ότι οι χρήστες πληρώνουν μόνο για τις κλήσεις από υπολογιστή προς σταθερό ή κινητό τηλέφωνο. Οι κλήσεις από υπολογιστή προς έναν άλλο υπολογιστή είναι δωρεάν. Κατά συνέπεια, μόνο 8,1 εκατ. χρήστες της Skype ουσιαστικά πληρώνουν.

Η Google μάλιστα φαίνεται πως προχωρά και σε πόλεμο τιμών, καθώς υποσχέθηκε δωρεάν κλήσεις σε τηλέφωνα προς ΗΠΑ και Καναδά και πολύ χαμηλές χρεώσεις για τις άλλες χώρες. Για παράδειγμα ανέφερε πως κλήσεις προς Βρετανία, Γαλλία και Κίνα θα κοστίζουν δύο σεντς το λεπτό.

source: euro2day.gr

No comments:

Share |