Thursday, August 26, 2010

Μειώνει τιμές στόχους για τράπεζες η Deutsche Bank


Μειώνει τιμές στόχους για τράπεζες η Deutsche Bank


Διατηρεί την «ουδέτερη» στάση έναντι των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών η Deutsche Bank σε ανάλυσή της με ημερομηνία 24 Αυγούστου, ενώ περιέκοψε σημαντικά τις τιμές στόχους.

Ειδικότερα, η νέα τιμή στόχος για την Εθνική Τράπεζα διαμορφώνεται στα 11,80 από τα 21,80 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση hold, για την Alpha Bank μειώνει την τιμή στόχο στα 5,30 ευρώ από τα 9,20 ευρώ διατηρώντας το hold.

Επίσης, θέτει νέα τιμή στόχο για τη Eurobank στα 5,60 από τα 7,50 ευρώ (hold), η τιμή στόχος για την Πειραιώς διαμορφώνεται στα 5 ευρώ και η σύσταση hold, για την Κύπρου στα 3,90 από τα 4,70 ευρώ (hold), για την Marfin Popular Bank στα 1,90 από τα 2,70 ευρώ (hold), και για την ATEBank στα 0,30 ευρώ από τα 1,20 ευρώ (sell).

Η γερμανική τράπεζα περικόπτει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του ελληνικού κλάδου κατά 60% για το 2010-2011, και επικεντρώνεται στην ποιότητα των παγίων στοιχείων και στο κεφάλαιο.

Η Deutsche Bank επανεξέτασε τα μοντέλα αποτίμησής της για τις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες, και επισημαίνει ότι με την προϋπόθεση πως στην περίοδο 2010-2011 το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 7%, το κόστος χρηματοδότησης θα είναι υψηλότερο και θα αυξηθούν και οι χρεώσεις για επισφαλή δάνεια.

«Η ρευστότητα είναι σπάνια και παρέχεται μόνο από την ΕΚΤ, ενώ η μεγάλη έκθεση των τραπεζών στην Ελλάδα σημαίνει ότι η αξιοπιστία τους είναι στενά συνδεδεμένη με την αξιοπιστία του κρατικού χρέους», τονίζει η Deutsche Bank.

Ακόμη, εκτιμά ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα κορυφωθούν το 2011, προσθέτοντας ότι «η μεγάλη πρόκληση για τις τράπεζες θα είναι να παραμείνουν κερδοφόρες και να ασφαλίσουν το κεφάλαιό τους».

Η επόμενη πρόκληση θα είναι να κερδίσουν πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές και στις αγορές χονδρικής, προϋπόθεση για το οποίο είναι να κερδίσει πρόσβαση το κρατικό χρέος, σύμφωνα με την Deutsche Bank.

Σε ό,τι αφορά τα stress tests, η γερμανική τράπεζα εκτιμά ότι ναι μεν ήταν αρκετά «αυστηρά» ώστε να καθησυχάσουν τους επενδυτές, ωστόσο δεν μπορεί να πει το ίδιο και για τα σενάρια που περιελάμβαναν και το κρατικό χρέος, και απέκλειαν τα banking books.

Συνολικά εκτιμά ότι οι ελληνικές και κυπριακές τράπεζες που καλύπτει, δεν είναι ούτε φθηνές ούτε ελκυστικές.

source: capital.gr

No comments:

Share |