Tuesday, August 24, 2010

Πρόταση για την Potash φέρονται να εξετάζουν Rio Tinto και Sinochem


Πρόταση για την Potash φέρονται να εξετάζουν Rio Tinto και Sinochem

ΣΙΔΝΕΥ (Dow Jones)-- Η Rio Tinto Ltd. (RIO.AU) εξετάζει μια προσφορά για την Potash Corp. of Saskatchewan Inc. (POT) μαζί με κινεζική συνεργάτη της, ενδεχομένως την Sinochem International Corp. (600500.SH) ή την Cnooc Ltd. (CEO), σύμφωνα με δημοσίευμα της καναδέζικης εφημερίδας Globe and Mail.

Η Potash Corp. βρίσκεται σε συζητήσεις με «ένα αριθμό κινεζικών εταιρειών και άλλων διεθνών επιχειρήσεων προκειμένου να αποφύγει» την επιθετική πρόταση εξαγοράς από την BHP Billiton Ltd.΄s (BHP.AU), ύψους 38,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την εφημερίδα που δεν επικαλείται συγκεκριμένες πηγές.

«Η Rio Tinto φέρεται να εξετάζει πρόταση εξαγοράς μαζί με μια κινεζική εταιρεία», αναφέρει.

Ο εκπρόσωπος της Rio Tinto, David Luff, αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το δημοσίευμα της Globe and Mail, και σημείωσε πως η εφημερίδα είναι «η μόνη στον κόσμο που το αναφέρει».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rio Tinto, Tom Albanese, υποβάθμισε τη σημασία ενός πιθανού ενδιαφέροντος στον κλάδο της γεωργίας, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στη Σαγκάη, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν είμαι αγρότης, είμαι μεταλλευτής… αλλά εάν εμφανιστεί κάτι στην πορεία μας, θα το εξετάσουμε».


source: capital.gr

No comments:

Share |