Tuesday, August 24, 2010

Πιο θετική η Citigroup για τις ελληνικές τράπεζες- Αυξάνει εκτιμήσεις


Πιο θετική η Citigroup για τις ελληνικές τράπεζες- Αυξάνει εκτιμήσεις

Στην αύξηση των τιμών στόχων των περισσοτέρων ελληνικών τραπεζών προχώρησε και η Citigroup η οποία σημειώνει πως γίνεται λιγότερο bearish αναφορικά με τα θεμελιώδη των τραπεζών. Ο οίκος αύξησε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2010 για τις περισσότερες από τις ελληνικές τράπεζες.
Η αλλαγή της στάσης της γίνεται -σύμφωνα με την έκθεσή της- γιατί βλέπει σταθεροποίηση στο μακροοικονομικό περιβάλλον καθώς η εκτέλεση του προϋπολογισμού για τη μείωση του ελλείμματος προχωρά βάσει του προγράμματος και παρά την αδυναμία στα έσοδα. Περιμένει επίσης πως η φημολογία για εξαγορές και συγχωνεύσεις θα αυξηθεί από το φθινόπωρο, ενώ περιμένει μεταβλητότητα στις μετοχές.

Ο οίκος δίνει τιμή στόχο για την Alpha Bank τα 5,75 ευρώ από 4,75 ευρώ, για την ΑΤΕ τα 0,95 ευρώ από 0,75 ευρώ, για την Τράπεζα Κύπρου τα 5 ευρώ από 4,5 ευρώ, για την Τράπεζα Πειραιώς τα 4,5 ευρώ από 4 ευρώ, για τη Eurobank τα 5,75 ευρώ από 4,25 ευρώ, για το ΤΤ τα 4,50 ευρώ από 3 ευρώ, για την Ελληνική διατηρεί τα 1,20 ευρώ, για τη Marfin μειώνει στο 1,70 ευρώ από 1,85 ευρώ και αυξάνει στα 11,25 ευρώ από 10 ευρώ την τιμή στόχο για την Εθνική Τράπεζα.

Σχετικά με τις συστάσεις υποβαθμίζει τη Marfin σε διακράτηση από αγορά και διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τις Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική, τη σύσταση διακράτησης για τις Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και διατηρεί τη σύσταση πώλησης για την ΑΤΕ Bank.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα περιμένει από την ATE Bank ζημιές 39 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο, από την Alpha Bank κέρδη 33 εκατ. ευρώ (πριν από τα δικαιώματα μειοψηφίας), από την Τράπεζα Κύπρου 77 εκατ. ευρώ, από τη Eurobank 37 εκατ. ευρώ (πριν από τα δικαιώματα μειοψηφίας), από την Ελληνική 7 εκατ. ευρώ, από τη Marfin 17 εκατ. ευρώ, από την Εθνική 92 εκατ. ευρώ (πριν από τα δικαιώματα μειοψηφίας), από την Τράπεζα Πειραιώς 9 εκατ. ευρώ ζημιές και από το Τ.Τ. ζημιά 15 εκατ. ευρώ.

source: capital.gr

No comments:

Share |