Wednesday, July 28, 2010

Moody΄s: Αρνητικό outlook για BofA, Citigroup και Wells Fargo


Moody΄s: Αρνητικό outlook για BofA, Citigroup και Wells Fargo


Αρνητικό outlook δίνει για τις Bank of America, Citigroup και Wells Fargo η Moody’s, επικαλούμενη τη μείωση της κυβερνητικής στήριξης προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βάσει των νέων κανόνων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ξένα πρακτορεία.

Η μεταβολή του outlook από «stable» σε «negative», υποδηλώνει ότι οι τράπεζες είναι πιο πιθανό να υποβαθμιστούν μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες. Ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε επίσης ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει τις αξιολογήσεις δέκα περιφερειακών τραπεζών επίσης λόγω της μειωμένης κυβερνητικής στήριξης.

Η Moody’s έχει αναβαθμίσει τις αξιολογήσεις ομολόγων και τραπεζικών καταθέσεων μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κατά 3-5 βαθμίδες από τις αρχές του 2009 βάσει της εκτίμησης ότι θα λάμβαναν κυβερνητική στήριξη σε περιόδους κρίσης λόγω των κινδύνων στους οποίους έθεταν άλλα ιδρύματα και το σύνολο της οικονομίας.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο για την χρηματοοικονομική μεταρρύθμιση έχει «προφανή σκοπό να ελαχιστοποιήσει την κρατική στήριξη προς τις τράπεζες», σημειώνει η Moody’s.

source: capital.gr

No comments:

Share |