Wednesday, July 28, 2010

Απώλειες για το αργό μετά τα στοιχεία για τα αποθέματα


Απώλειες για το αργό μετά τα στοιχεία για τα αποθέματα

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης η τιμή του αργού στον απόηχο των κυβερνητικών στοιχείων που είδαν νωρίτερα σήμερα το φως της δημοσιότητας και έδειξαν άλμα των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για τα επίπεδα της ζήτησης.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 51 cents ή 0,7% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 76,99 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 7,308 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουλίου στα 360,764 εκατ. βαρέλια, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για υποχώρηση των αποθεμάτων κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.

Την ίδια στιγμή τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 0,091 εκατ. βαρέλια στα 222,245 εκατ. βαρέλια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,5 εκατ. βαρέλια.

Άνοδο σημείωσαν και τα διυλισμένα αποθέματα που ενισχύθηκαν κατά 0,938 εκατ. βαρέλια στα 167,513 εκατ. βαρέλια. Οι αναλυτές έκανα λόγο για μεγαλύτερη αύξηση των αποθεμάτων κατά 2,1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

source: capital.gr

No comments:

Share |