Wednesday, July 28, 2010

Διατηρείται πάνω από τα 1,30 δολάρια το ευρώ


Διατηρείται πάνω από τα 1,30 δολάρια το ευρώ

Συνεχίζει την ανοδική τροχιά που καταγράφει τον Ιούλιο το ευρώ, τόσο έναντι του αμερικανικού δολαρίου όσο και του γεν, καθώς οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης αρχίζουν να εξασθενούν καθώς οι κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για τον περιορισμό των ελλειμμάτων.

Πιο αναλυτικά το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα διαπραγματεύεται πάνω από τα 1,30 δολάρια σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 0,25%, ενώ νωρίτερα βρέθηκε έως και τα 1,3037 δολάρια. Είναι η δεύτερη διαδοχική ημέρα διαπραγμάτευσης του ευρώ πάνω από τα 1,30 δολάρια, ενώ η τρέχουσα ανοδική τάση οδηγεί το νόμισμα πιο κοντά στο στόχο των 1,3120-50 δολαρίων, όπου ενδέχεται οι επενδυτές να κατοχυρώσουν κέρδη, σχολιάζουν αναλυτές της Commerzbank.

Έναντι του ιαπωνικού γεν, το ευρώ ανήλθε στα 114,74 γεν που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Μαΐου, ωστόσο αναλυτές εκτιμούν ότι θα υποχωρήσει καθώς στο συγκεκριμένο επίπεδο οι Ιάπωνες εξαγωγείς θα θελήσουν να κατοχυρώσουν κέρδη.

«Τη στιγμή που οι πωλήσεις από εξαγωγείς διατηρήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, λόγω των εκτιμήσεων για περαιτέρω κέρδη του ευρώ, οι αγορές από ξένους παίκτες σε διορθώσεις οδηγούν το γεν σε άνοδο έναντι των υπολοίπων νομισμάτων», εκτιμά το μέλος της Bank of Japan Kamezaki.

Έναντι της στερλίνας το ευρώ σημειώνει επίσης μικρά κέρδη 0,22% στις 0,8352 λίρες, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει το δολάριο έναντι του γεν.

source: capital.gr

No comments:

Share |