Wednesday, July 7, 2010

Κίνα: Εξετάζεται η έγκριση της άδειας λειτουργίας της Google


Κίνα: Εξετάζεται η έγκριση της άδειας λειτουργίας της Google

Σε φάση αξιολόγησης βρίσκεται η αίτηση που κατέθεσε η Google Inc.(GOOG) στις κινεζικές αρχές προκειμένου να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της στη χώρα (Internet Content Provider), όπως δημοσίευσε η China Daily, επικαλούμενη εκπρόσωπο του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών.

Η Google υπέβαλε την αίτηση «σχετικά αργά», επομένως το υπουργείο θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ανακοινώσει τα αποτελέσματα, φέρεται να δήλωσε ο Wang, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Google είχε ανακοινώσει πως θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι Κινέζοι χρήστες έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία αναζήτησης, έπειτα από την ένσταση της κινεζικής κυβέρνησης για την πρόσφατη στρατηγική της εταιρείας να ανακατευθύνει τους χρήστες στο αντίστοιχο site της στο Χονγκ Κονγκ, στο οποίο δεν υφίσταται λογοκρισία.

Η Google διευκρίνισε πως τα σταματήσει την αυτόματη προώθηση, και θα ανακατευθύνει τους χρήστες στο site του Χονγκ Κονγκ μέσω ενός link.

Ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο αν η μικρή αυτή αλλαγή στην ιστοσελίδα της Google στην Κίνα θα ικανοποιήσει τις κινεζικές αρχές και θα οδηγήσει στην παράταση της άδειας της εταιρείας.


source: capital.gr

No comments:

Share |