Wednesday, July 7, 2010

Μικρά κέρδη ο χρυσός


Μικρά κέρδη ο χρυσός


Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης η τιμή του χρυσού καθώς η υποχώρηση του πολύτιμου μετάλλου στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του Μαΐου έδωσε την ευκαιρία για επανατοποθετήσεις.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 3,80 δολ. ή 0,3% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.198,90 δολ. ανά ουγγιά.

Ο χρυσός έχει χάσει 4,7% από το ιστορικό ρεκόρ των 1.258,30 δολ. ανά ουγγιά που σημείωσε στις 18 Ιουνίου.

Κέρδη σημείωσαν και τα υπόλοιπα μέταλλα με τον χαλκό Σεπτεμβρίου να σημειώνει άνοδο 1,5% στα 3,02 δολ. η λίβρα.

Το ασήμι Σεπτεμβρίου με κέρδη 0,8% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 18 δολ. ανά ουγγιά. Τέλος, η πλατίνα Οκτωβρίου κέρδισε 7,70 δολ. ή 0,5% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.526,40 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,4% στα 442,35 δολ. ανά ουγγιά.

WSJ: Με ρυθμούς-ρεκόρ οι πωλήσεις χρυσού στη BIS

Οι πωλήσεις χρυσού από κεντρικές τράπεζες στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) έχουν φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η BIS έχει αγοράσει συνολικά 349 μετρικούς τόνους χρυσού από τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιτρέποντας σε κεντρικές τράπεζες ανά την υφήλιο να αντλήσουν έως 14 δισ. δολ.

Οι κεντρικές τράπεζες έχουν καταλήξει σε συμφωνίες ανταλλαγής (swaps) στις οποίες θα μπορούν να συνάψουν δάνεια που θα τους επιτρέψουν να προχωρήσουν σε επαναγορές χρυσού σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Το ενδεχόμενο οι κεντρικές τράπεζες να βρεθούν σε θέση να μην μπορούν να προχωρήσουν στις επαναγορές, υποχρεώνοντας την BIS να διαθέσει στην αγορά τις ποσότητες του χρυσού, βαραίνει αρνητικά στη τιμή του πολύτιμου μετάλλου, σχολιάζει η WSJ.

source: capital.gr

No comments:

Share |