Wednesday, July 14, 2010

Fed: Βελτιώνονται οι πιστωτικές συνθήκες στις ΗΠΑ


Fed: Βελτιώνονται οι πιστωτικές συνθήκες στις ΗΠΑ

Τα hedge funds και οι εταιρείες private equity άντλησαν με μεγαλύτερη ευκολία κεφάλαια τους τελευταίους τρεις μήνες, ωστόσο οι εγγυημένοι με ενυπόθηκα δάνεια τίτλοι παρέμειναν στο περιθώριο, αποκαλύπτει νέα έρευνα της Ομοσπονδιακής Αποθεματικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η πρώτη μελέτη Senior Credit Officer Opinion της Fed δείχνει ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές παραμένουν εύθραυστες, καθώς οι τράπεζες διστάζουν να χορηγήσουν δάνεια. Δείχνει όμως επίσης, πως, αν και αργά, οι πιστωτικές συνθήκες βελτιώνονται.

«Ο πιο επιθετικός» ανταγωνισμός έφερε το περασμένο τρίμηνο ευνοϊκούς πιστωτικούς όρους για χρεόγραφα και over-the-counter συναλλαγές παραγώγων, σημειώνεται στην έκθεση της Fed.

Οι dealers χρεογράφων «χαλάρωσαν σε γενικές γραμμές τους πιστωτικούς όρους για σημαντικούς πελάτες» όπως τα hedge funds, οι ασφαλιστικές και άλλοι θεσμικοί επενδυτές.

«Για το διάστημα των επόμενων τριών μηνών, περισσότεροι από το ½ των συμμετεχόντων στην έρευνα εκτιμούν πως οι τιμολογιακοί και μη, όροι θα παραμείνουν πρακτικά αμετάβλητοι, με το υπόλοιπο ½ να κάνει λόγο για σχετικά πιο σφικτούς όρους», αναφέρει η Fed.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 20 dealers και διεξάχθηκε τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Αναφορικά με τις over-the-counter συναλλαγές παραγώγων οι dealers δήλωσαν ότι παρατηρήθηκε μικρή αλλαγή τους προηγούμενους τρεις μήνες όσον αφορά τα παράγωγα απλής μορφής (plain vanilla) αλλά και παράγωγα με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

source: capital.gr

No comments:

Share |