Wednesday, July 14, 2010

Ευρωζώνη: Συνεχίζει να ανακάμπτει η βιομηχανική παραγωγή το Μάιο


Ευρωζώνη: Συνεχίζει να ανακάμπτει η βιομηχανική παραγωγή το Μάιο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Η βιομηχανική παραγωγή στα 16 κράτη που χρησιμοποιούν το ευρώ ενισχύθηκε το Μάιο, ωστόσο με μικρότερο βαθμό σε σχέση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα Τετάρτη από την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε αύξηση κατά 0,9% από τον Απρίλιο και κατά 9,4% σε σχέση με το Μάιο του 2009.

Σημειώνεται πως το αποτέλεσμα ήταν χαμηλότερο των εκτιμήσεων. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones είχαν εκτιμήσει αύξηση της τάξης του 1,3% σε μηνιαία βάση και του 11,3% σε ετήσια.

Παράλληλα, η Eurostat, αναθεώρησε ανοδικά τα στοιχεία του Απριλίου, τα οποία τελικώς διαμορφώθηκαν σε αύξηση 0,9% σε μηνιαίο επίπεδο και 9,6% σε ετήσιο. Η Eurostat είχε αρχικά εκτιμήσει ότι η βιομηχανική παραγωγή είχε ενισχυθεί κατά 0,8% και 9,5% σε μηνιαία και ετήσια βάση αντίστοιχα.

Στις 27 χώρες που απαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, η παραγωγή παρουσίασε άνοδο 1% και 8,7% μηνιαίως και ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.


source: capital.gr

No comments:

Share |