Tuesday, July 13, 2010

Μ. Βρετανία: Αυξήθηκε η προσφορά, αμετάβλητη η ζήτηση στην αγορά ακινήτων


Μ. Βρετανία: Αυξήθηκε η προσφορά, αμετάβλητη η ζήτηση στην αγορά ακινήτων

Με πολύ μικρότερο ρυθμό αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών στη Μ. Βρετανία τον Ιούνιο, έναντι του αμέσως προηγούμενου μήνα, καθώς ο αριθμός των νέων ακινήτων που εισήλθαν στην αγορά αυξήθηκε ωστόσο ο αριθμός των νέων αγοραστών μειώθηκε μόλις για δεύτερη φορά από τα τέλη του 2008, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ίδρυμα Royal Institution of Chartered Surveyors.

Η δημοσκόπηση του RICS έδειξε ότι, σε εποχιακά αναπροσαρμοσμένη βάση, αυτοί που έκαναν λόγο για αύξηση των τιμών κατοικιών ξεπέρασαν σε αριθμό αυτούς που ανέφερεαν πτώση κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες τον Ιούνιο. Το Μάιο το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης ήταν θετικό διαμορφούμενο στο +21.

Το αποτέλεσμα του Ιουνίου ήταν χειρότερο των εκτιμήσεων καθώς οι οικονομολόγοι που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires την περασμένη εβδομάδα έκαναν λόγο για μικρή πτώση του δείκτη στο +20.

Η δημοσκόπηση επίσης δείχνει ότι ενώ ο αριθμός των διαθέσιμων προς πώληση ακινήτων αυξήθηκε τον Ιούνιο, ο αριθμός των συναλλαγών διατηρήθηκε αμετάβλητος για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

source: capital.gr

No comments:

Share |