Friday, July 9, 2010

Γερμανία: Πτώση 6,2% στις εταιρικές χρεοκοπίες τον Απρίλιο


Γερμανία: Πτώση 6,2% στις εταιρικές χρεοκοπίες τον Απρίλιο

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)– Πτώση 6,2% ετησίως, παρουσίασαν τον Απρίλιο οι αιτήσεις εταιρειών για χρεοκοπία στη Γερμανία, περιορίζοντας έτσι τον αριθμό που κήρυξαν πτώχευση στις 2.794, μετά την άνοδο 8,7% που είχε παρατηρηθεί το Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Federal ή Destatis.

Η μείωση του 6,2% στις χρεοκοπίες, αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το Δεκέμβρη του 2008, όπου οι εταιρικές χρεοκοπίες είχαν σημειώσει πτώση της τάξης του 7,1%σε ετήσια βάση, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ιστοσελίδας του Destatis.

Τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2010 οι χρεοκοπίες των εταιρειών αυξήθηκαν κατά 3,1% στις 11.024 εταιρείες, από την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σημείωσε η Destatis.

Οι χρεοκοπίες αποτελούν συνήθως έναν δείκτη της οικονομικής δραστηριότητας που υστερεί χρονικά, παρά της ανεπτυγμένης ευαισθησίας που παρουσιάζει, λόγω των απωλειών θέσεων εργασίας που τις ακολουθούν.

Ο αριθμός των προσωπικών πτωχεύσεων, ωστόσο, ενισχύθηκε τον Απρίλιο κατά 6,4% σε ετήσια βάση στις 8.779, οδηγώντας τον αριθμό των προσωπικών πτωχεύσεων στις 30.015 τους πρώτους πέντε μήνες του 2010.

Ο συνολικός αναμενόμενος όγκος των απαιτήσεων που περιλαμβάνονται σε υποθέσεις χρεοκοπίας αυξήθηκε στα 5,8 δισ. ευρώ τον Απρίλιο από τα 3,4 δισ. ευρώ του προηγούμενου έτους, σημείωσε η Υπηρεσία.

source: capital.gr

No comments:

Share |