Wednesday, June 2, 2010

RBS: Προγραμματίζει περικοπές 500 θέσεων εργασίας σε διάστημα τριών ετών


RBS: Προγραμματίζει περικοπές 500 θέσεων εργασίας σε διάστημα τριών ετών


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Σε περικοπές 500 θέσεων εργασίας στη μονάδα διαχείρισης πλούτου στη Μ. Βρετανία θα προβεί στο διάστημα των επόμενων τριών ετών η Royal Bank of Scotland Group PLC (RBS), η οποία συνεχίζει την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της.

Η μονάδα απασχολεί περίπου 3.500 εργαζόμενους στη Μ. Βρετανία, ανέφερε η τράπεζα το μετοχικό κεφάλαιο της οποία ανήκει κατά 83% στη βρετανική κυβέρνηση.

«Σήμερα, ανακοινώνουμε μία σημαντική επένδυση στον τομέα τεχνολογίας και διαδικασιών της μονάδας διαχείρισης πλούτου που θα μας προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες και μεγαλύτερο εύρος επιλογών για τους πελάτες μας», ανέφερε η τράπεζα.

«Σαν αποτέλεσμα των αλλαγών, αναδιαρθρώνουμε τις δραστηριότητές μας και αυτό θα οδηγήσει δυστυχώς σε απώλειες θέσεων εργασίας», πρόσθεσε.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας που η τράπεζα έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα αντιστοιχούν σε απώλεια λιγότερων από μία θέση εργασίας σε σύνολο τεσσάρων, σύμφωνα με την RBS.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα έλαβε γιγάντια κρατική ενίσχυση συνεπεία των μεγάλων προβλημάτων της ABN Amro την οποία εξαγόρασε στα τέλη του 2007 και ήρθαν στην επιφάνεια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

source: capital.gr

No comments:

Share |