Wednesday, June 2, 2010

Μ. Βρετανία: Υποχώρησε ο δείκτης προσφοράς χρήματος Μ4 τον Απρίλιο


Μ. Βρετανία: Υποχώρησε ο δείκτης προσφοράς χρήματος Μ4 τον Απρίλιο

Ο προτιμώμενος δείκτης μέτρησης για την ανάπτυξη της προσφοράς χρήματος στη Μ. Βρετανία, Μ4 υποχώρησε τον Απρίλιο, ενώ οι χορηγήσεις προς νοικοκυριά διατηρήθηκαν αμετάβλητες και οι χορηγήσεις προς επιχειρήσεις μειώθηκαν.

Στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας, BOE, έδειξαν ότι η προσφορά χρήματος, εξαιρουμένων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων των οποίων οι δραστηριότητες στρεβλώνουν τις υποκείμενες τάσεις, ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ το Μάρτιο είχε αυξηθεί κατά 1%.

Ωστόσο, σε ετησιοποιημένη τριμηνιαία βάση, η προσφορά χρήματος αυξήθηκε κατά 6,6%, με μεγαλύτερο ρυθμό από το 5,4% του Μαρτίου.

Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι νομισματικές συνθήκες στη Μ. Βρετανία εξομαλύνονται με αργό ρυθμό, έχοντας δεχτεί σοβαρό πλήγμα από τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουν να υφίστανται πολλά προβλήματα. Τα στοιχεία της BOE έδειξαν ότι οι χορηγήσεις του M4 προς νοικοκυριά διατηρήθηκαν αμετάβλητες στο μήνα, ενώ ενισχύθηκαν ελαφρώς το Μάρτιο. Πρόκειται για την πιο αδύναμη μέτρηση από τον Οκτώβριο του 1997 όταν ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων.

source: capital.gr

No comments:

Share |