Wednesday, June 2, 2010

Γερμανία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση του naked short selling


Γερμανία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση του naked short selling

Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των ακάλυπτων ανοιχτών πωλήσεων όλων των μετοχών και των παραγώγων για το ευρώ που δεν αποσκοπούν στην αντιστάθμιση των συναλλαγματικού κινδύνου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Christoph Steegmans.

Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, το νομοσχέδιο έχει αλλάξει σε σύγκριση με τα αρχικά πλάνα, καθώς η απαγόρευση των παραγώγων αποτελεί πλέον μία επιλογή που η κυβέρνηση «μπορεί να εφαρμόσει ανά διάταγμα, αν το απαιτεί η κατάσταση κρίσης», αναφέρει το νομοσχέδιο.

Αρχικά το νομοσχέδιο έκανε λόγο για γενική απαγόρευση όλων των παραγώγων για το ευρώ. Η αλλαγή πραγματοποιείται εν μέσω επικρίσεων ότι δεν είναι πάντα σαφές αν τα παράγωγα αποσκοπούν στην αντιστάθμιση κινδύνου.

Το νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια της απόφασης της Γερμανίας να απαγορεύσει τις ακάλυπτες ανοιχτές πωλήσεις στις μετοχές 10 μεγάλων γερμανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και στα CDS των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης από τις 19 Μαΐου.

source: capital.gr

No comments:

Share |