Wednesday, June 16, 2010

Ανακτά τις 10.000 μονάδες ο Nikkei


Ανακτά τις 10.000 μονάδες ο Nikkei

Τα σημαντικά κέρδη της Wall Street ακολουθούν τα ασιατικά χρηματιστήρια, σημειώνοντας κέρδη για Πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο ιαπωνικός Nikkei «οδηγεί» για μία ακόμη φορά την άνοδο.

Πιο αναλυτικά, το θετικό κλίμα που κυριάρχησε στην Ευρώπη μετά τις επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων ευρωπαϊκών κρατών, και παρά τα αρνητικά μάκρο για την Ευρωζώνη, επηρέασε και την Ασία, καθώς το ευρώ ενισχύθηκε πάνω από τα 1,24 δολάρια, δίνοντας ώθηση στους Ιάπωνες εξαγωγείς. Εξάλλου, τα σημαντικά κέρδη άνω του 2% που κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall ενίσχυσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ο ιαπωνικός Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σε υψηλό μήνα με τους επενδυτές να νιώθουν πλέον μεγαλύτερη ασφάλεια αναφορικά με την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

«Είναι μία πολύ ωραία ημέρα μετά την σημαντική άνοδο της Wall Street”, σχολιάζει ο αναλυτής της Patersons, Chris Blair. «Ο S&P 500 έχει σημειώσει ράλι πάνω από τον κινούμενο μέσο 200 ημερών, ενώ εμφανίζει κέρδη μέχρι στιγμής στο έτος. Ωστόσο, προφανώς, με την Ευρώπη να προσπαθεί να λύσει ακόμη τα προβλήματά της, εκτιμώ ότι η υψηλή μεταβλητότητα θα συνεχιστεί. Δεν βλέπω πολλούς να είναι ενθουσιασμένοι, αναμένοντας ράλι σε αυτή τη χρονική στιγμή, συνεπώς ίσως είναι πιο συνετό να κατοχυρώσουν κάποια βραχυπρόθεσμα κέρδη».

Σημειώνεται ότι οι αγορές του Χονγκ Κονγκ, της Σαγκάης και της Ταϊβάν παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific, ενισχύθηκε 1,1%, στις 115,70 μονάδες στο Τόκιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Μαΐου.

Επίσης στο Τόκιο ο Nikkei σημείωσε κέρδη 1,81% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 10.067,15 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε επίσης κέρδη 1,54%. Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα σημειώνει άνοδο 0,91%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης ASX εμφάνισε άνοδο 1,20%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία σημείωσε κέρδη 0,74%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινήθηκε ανοδικά σε ποσοστό 0,47%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη σημείωσε κέρδη 1,16%.

source: capital.gr

No comments:

Share |