Wednesday, May 26, 2010

Γερμανία: Υποχώρησε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK το Μάιο


Γερμανία: Υποχώρησε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK το Μάιο


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)—Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του γερμανικού ομίλου ερευνών αγοράς GfK πρόκειται να υποχωρήσει στις 3,5 μονάδες τον Ιούνιο καθώς η κρίση χρέους της Ευρωζώνης και οι συζητήσεις για τη σταθερότητα του ευρώ έχουν προκαλέσει έντονη αβεβαιότητα στις τάξεις των καταναλωτών, όπως ανέφερε σήμερα το πρακτορείο Reuters.

Οι οικονομολόγοι που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προβλέπουν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 3,6 μονάδες τον Ιούνιο. Η μέτρηση του Μαΐου αναθεωρήθηκε πτωτικά στις 3,7 μονάδες από 3,8 μονάδες που ήταν η αρχική μέτρηση.

Ενώ ο δείκτης συνολικού καταναλωτικού κλίματος της GfK αναφέρεται στον επόμενο μήνα, οι επιμέρους δείκτες για τις οικονομικές προσδοκίες, τις προσδοκίες εισοδήματος και τις αγοραστικές τάσεις, αναφέρονται στον τρέχον μήνα.

Το Μάιο όλοι οι επιμέρους δείκτες υποχώρησαν. Οι οικονομικές προσδοκίες των Γερμανών μειώθηκαν στις 3,9 μονάδες από 22,5 μονάδες τον Απρίλιο. Οι προσδοκίες εισοδήματος υποχώρησαν στις 23,7 μονάδες από 35,2 μονάδες, ενώ οι αγοραστική ροπή μειώθηκε στις 18,1 μονάδες από 21,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

source: capital.gr

No comments:

Share |