Wednesday, May 26, 2010

ΗΠΑ: Σε υψηλά επτά μηνών οι αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων για αναχρηματοδότηση


ΗΠΑ: Σε υψηλά επτά μηνών οι αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων για αναχρηματοδότηση

Σε υψηλά επτά μηνών αναρριχήθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων με σκοπό την αναχρηματοδότηση καθώς τα επιτόκια παραμένουν κοντά σε ιστορικά χαμηλά, αν και η αγοραστική ζήτηση διατηρήθηκε σε χαμηλό 13 ετών.

Το επιτόκια για δάνεια 30ετούς διάρκειας σταθερού επιτοκίου, που είναι και τα πιο δημοφιλή, έφτασαν τα χαμηλότερα επίπεδα από τον περυσινό Νοέμβριο, σύμφωνα με την Mortgage Bankers Association.

Η MBA ανακοίνωσε ότι ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης αιτήσεων ενυπόθηκων δανείων -περιλαμβάνει νέες αγορές και την αναχρηματοδότηση δανείων- σημείωσε άνοδο 11,3% για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Μαιου.

Ο κινητός μέσος των τεσσάρων εβδομάδων για τις αιτήσεις σημείωσε άνοδο 4,4%.

Την ίδια στιγμή εκπνέουν τα κίνητρα αγορά κατοικίας, όπως η έκπτωση φόρου, που είχαν ενθαρρύνει και επισπεύσει το ρυθμό αύξησης αγορών από χαμηλότερα και μεσαία στρώματα αγοραστικής δύναμης. Τόσο η αγορά όσο και η αναχρηματοδότηση όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος Έρευνας και Οικονομικών της ΜΒΑ, “βρίσκεται σε ανοδική πορεία την τελευταία εβδομάδα ως επακόλουθο της πτώσης του επιτοκίου που επέφερε η συνεχιζόμενη κρίσης χρέους στην Ευρώπη”.

source: capital.gr

No comments:

Share |