Thursday, May 20, 2010

FDIC: Στις 775 αυξήθηκαν οι "προβληματικές" τράπεζες


FDIC: Στις 775 αυξήθηκαν οι "προβληματικές" τράπεζες


Νέα αύξηση του αριθμού των τραπεζών που βρίσκονται στη λίστα των "προβληματικών" ιδρυμάτων ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC).

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία, στη λίστα με τα προβληματικά ιδρύματα περιλαμβάνεται συνολικά 775 τράπεζες με συνδυασμένα περιουσιακά στοιχεία ύψους 431 δισ. δολ. στο τέλος του πρώτου τριμήνου από 702 στα τέλη του περασμένου έτους.

Η FDIC ανακοίνωσε παράλληλα ότι το ταμείο της για την προστασία των καταθέσεων παραμένει ελλειμματικό στα -20,7 δισ. δολ. έως το τέλος του α΄ τριμήνου.

Ο τραπεζικός κλάδος κατάφερε πάντως να επιστρέψει στην κερδοφορία το α΄ τρίμηνο του 2010, όπως ανακοίνωσε η FDIC, με τις τράπεζες και τα αποταμιευτικά ιδρύματα να ανακοινώνουν κέρδη 18 δισ. δολ. για το α΄ τρίμηνο του 2010, από ζημιές 1,3 δισ. δολ. το δ΄ τρίμηνο του περασμένου έτους.

Η πρόεδρος της FDIC, Sheila Bair δήλωσε ότι τα αποτελέσματα είναι "ενθαρρυντικά".

"Τα κέρδη της βιομηχανίας σημειώνουν άνοδο. Περισσότερες τράπεζες ανακοίνωσαν ενίσχυση της κερδοφορίας τους , ενώ λιγότερες έχασαν χρήματα", δήλωσε η Bair σε σχετική ανακοίνωση.

source: capital.gr

No comments:

Share |