Thursday, May 20, 2010

Dubai World: Συμφωνία με πιστωτές για όρους αναδιάρθρωσης χρέους


Dubai World: Συμφωνία με πιστωτές για όρους αναδιάρθρωσης χρέους


Σε συμφωνία επί της αρχής με την συντονιστική επιτροπή που εκπροσωπεί τους μεγαλύτερους πιστωτές της τράπεζας αλλά και την κυβέρνηση του Dubai προχώρησε η κρατική Dubai World, αναφορικά με τους όρους αναδιάρθρωσης δανείων ύψους 14,4 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι η συντονιστική επιτροπή ή CoCom εκπροσωπεί περίπου το 60% των πιστωτών της Dubai World. Τα συνολικά δάνεια που θα αναδιαρθρωθούν ανέρχονται στα 23,5 δισ. δολάρια.

«Μετά την αναδιάρθρωση οι υποχρεώσεις της εταιρείας ύψους 14,4 δισ. δολαρίων θα αφορούν δύο πακέτα. Το πρώτο περιλαμβάνει την πληρωμή τίτλων αξίας 4,4 δισ. δολαρίων σε πέντε έτη και το δεύτερο την πληρωμή τίτλων που λήγουν σε οκτώ έτη, αξίας 10 δισ. δολαρίων», διευκρίνισε η Dubai World.

Οι τράπεζες θα μπορούν να επιλέξουν από ένα συνδυασμό δανείων που αποτιμώνται σε δολάρια η ντιρχάμ, με διαφορετικό επιτόκιο και διαφορετικές ημερομηνίες λήξης. Το επιτόκιο για το πρώτο πακέτο θα διαμορφωθεί στο 1%, ενώ για το δεύτερο πακέτο τα επιτόκια θα κυμαίνονται κατά περίπτωση από τουλάχιστον 1% έως 2,5%.


Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο η κυβέρνηση του Dubai ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εξοφλήσει το 100% των υποχρεώσεων της, σε νέες, ωστόσο, μεγαλύτερες προθεσμίες, σε μια κίνηση να διαλύσει την αβεβαιότητα γύρω από την αναδιάρθρωση του χρέους της και τον ολοένα αυξανόμενο αντίκτυπο στην οικονομία του εμιράτου.

source: capital.gr

No comments:

Share |