Friday, May 14, 2010

ΗΠΑ: Νέα έρευνα των αρχών στα δημοτικά ομόλογα


ΗΠΑ: Νέα έρευνα των αρχών στα δημοτικά ομόλογα


Οι αμερικανικές αρχές ξεκίνησαν νέα έρευνα για πιθανές υποθέσεις σύγκρουσης συμφερόντων σε τράπεζες που προχώρησαν στην πώληση δημοτικών ομολόγων και στη συνέχεια στοιχημάτισαν σε απώλειες των τίτλων, αναφέρει η Wall Street Journal επικαλούμενη άτομα με γνώση της υπόθεσης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και πολιτειακές αρχές άνοιξαν προκαταρκτική έρευνα σε συναλλαγές με swaps σε συμβόλαια αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου από τράπεζες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι αρχές επιδιώκουν να προσδιορίσουν αν οι τράπεζες χρησιμοποίησαν ίδια κεφάλαια για να στοιχηματίσουν κατά των ομολόγων που πούλησαν και αν η εν λόγω πρακτική κοινοποιήθηκε στους αγοραστές, αναφέρει η εφημερίδα.

Η τελευταία έρευνα ακολουθεί ανάλογες παρεμβάσεις της SEC για προϊόντα από την αγορά των ενυπόθηκων δανείων που διέθεσαν μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, περιλαμβανόμενων των Goldman Sachs Group και Morgan Stanley, λίγο πριν την κατάρρευση της αμερικανικής στεγαστικής αγοράς λόγω της φούσκας των subprime δανείων.

source: capital.gr

No comments:

Share |