Friday, May 14, 2010

Abu Dhabi: ATM "προσφέρει" ράβδους χρυσού


Abu Dhabi: ATM "προσφέρει" ράβδους χρυσού



Την «τρέλα» επενδυτών και μη με τον χρυσό φροντίζει να καλύψει πολυτελές ξενοδοχείο στο Abu Dhabi, το οποίο εγκατέστησε ειδικό ΑΤΜ μέσω του οποίου μπορούν να αγορασθούν ακόμη και ράβδοι χρυσού. Η τρέλα αυτή, βέβαια, είναι απόλυτα δικαιολογημένη, με δεδομένο ότι ο χρυσός έχει καταρρίψει, το τελευταίο διάστημα, το ένα μετά το άλλο τα ιστορικά ρεκόρ.

Το ξενοδοχείο Emirates Palace –το οποίο, όπως αναφέρει η βρετανική, «Telegraph» υπερηφανεύεται ότι είναι το πιο πολυτελές ξενοδοχείο του Περσικού Κόλπου- προχώρησε στην εγκατάσταση ενός ειδικού ΑΤΜ. Μέσω αυτού οι πελάτες μπορούν να προμηθεύονται από ράβδους χρυσού (ανώτατου βάρους 10 γραμμαρίων) έως και χρυσά νομίσματα.

Οι πελάτες έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ 320… παραλλαγών του χρυσού, οι οποίες βρίσκονται «τοποθετημένες» σε ειδική ηλεκτρονική οθόνη στην επιφάνεια του ΑΤΜ.

Μάλιστα το εν λόγω ΑΤΜ είναι άμεσα συνδεδεμένο με dealer ο οποίος πουλά online χρυσό, προκειμένου να πραγματοποιείται «ανανέωση» του στοκ του χρυσού αλλά και των τιμών πώλησης του «κίτρινου μετάλλου». Σύμφωνα με την «Telegraph» οι τιμές ανανεώνονται, με ηλεκτρονικό τρόπο, ανά 10 λεπτά προκειμένου να είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με αυτές που επικρατούν στις διεθνείς αγορές διαπραγμάτευσης χρυσού.


Το εν λόγω ΑΤΜ κατασκευάστηκε από τον Γερμανό επιχειρηματία κ. Thomas Geissler, ο οποίος τονίζει ότι το Abu Dhabi είναι το κατάλληλο μέρος για να εγκατασταθεί η εφεύρεσή του, με δεδομένη και την υψηλή ζήτηση χρυσού στην ευρύτερη περιοχή.

«Την πρώτη βραδιά που εγκαταστήσαμε το μηχάνημα είχαμε εξαιρετική ζήτηση», τονίζει ο κ. Geissler, ο οποίος προσθέτει ότι υπάρχει η δυνατότητα, από τους πελάτες του ξενοδοχείου, φεύγοντας να αγοράσουν (ως σουβενίρ) μία ράβδο χρυσού στην επιφάνεια της οποίας υπάρχει και το σήμα της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας!

source: euro2day.gr

No comments:

Share |