Friday, May 14, 2010

Να μειωθεί κατά 2 ώρες η συνεδρίαση ζητούν οι χρηματιστές


Να μειωθεί κατά 2 ώρες η συνεδρίαση ζητούν οι χρηματιστές

Μείωση του ωραρίου λειτουργίας του ΧΑ κατά δύο ώρες με παράλληλη μείωση των χρεώσεων ζητάνε οι χρηματιστές. Με επίσημη επιστολή που απέστειλαν χθες αργά το απόγευμα στον πρόεδρο ΧΑ, Σπύρο Καπράλο, στον πρόεδρο της ΕΧΑΕ Ιάκωβο Γεωργάνα, αλλά και στον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αναστάσιο Γαβριηλίδη, ζητούν λόγω της δραματικής μείωσης του τζίρου στο ΧΑ να μειωθεί η διάρκεια της συνεδρίασης κατά δύο ώρες.



Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα αυτό του ΣΜΕΧΑ βρίσκει σύμφωνες και τις τράπεζες οι οποίες προτείνουν να μειωθεί ο χρόνος της συνεδρίασης μια ώρα στο άνοιγμα και μία στο κλείσιμο. Η στάση βέβαια αυτή την τραπεζών δεν είναι επίσημη.

Επιπλέον οι χρηματιστές σημειώνουν πως έτσι οι brokers θα έχουν χρόνο να μιλούν και να συμβουλεύουν καλύτερα τους πελάτες τους. Σήμερα λόγω της διάρκειας της συνεδρίασης ο χρόνος που απομένει για ενημέρωση είναι σημαντικά μικρότερος αφού ξεκινάει η δουλειά τους λίγο μετά τις 9 το πρωί και τελειώνει μετά τις 6 το απόγευμα, σημειώνουν παράγοντες της αγοράς.

source: reporter.gr

No comments:

Share |