Tuesday, May 25, 2010

Νέα ένταση στην κορεατική χερσόνησο

Νέα ένταση στην κορεατική χερσόνησο


Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, κ. Kim Jong-il έχει ζητήσει από τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας να βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα, μόνο όμως αν υπάρξει πρώτα επίθεση από τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με ομάδα που παρακολουθεί τη Β. Κορέα, μεταδίδει το Reuters.

Νωρίτερα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonap μετέδωσε ότι ο Kim Jong-il έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του σε πολεμικό συναγερμό, γεγονός που προκάλεσε νευρικότητα στις χρηματιστηριακές αγορές της Σεούλ.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters, στην ιστοσελίδα της ομάδας των Βορειοκορεατών αποστατών, αναφέρονταν πως η εν λόγο δήλωση έγινε στις 20 Μαΐου, πριν την ανακοίνωση από την πλευρά της Ν. Κορέας σειράς μέτρων προκειμένου να «τιμωρηθεί» η γειτονική χώρα για την βύθιση πολεμικού της πλοίου τον Μάρτιο, που στοίχισε τη ζωή σε 46 ναυτικούς.

Σύμφωνα με το Reuters, η Σεούλ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα απαγορεύσει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με την Βόρεια Κορέα και πως θα εμποδίσει τα εμπορικά της πλοία της να χρησιμοποιούν τα ύδατα της Νοτίου Κορέας.

source: euro2day.gr

No comments:

Share |