Thursday, April 15, 2010

Mazda: Ανακαλεί περίπου 90.000 οχήματα σε Ιαπωνία και Κίνα


Mazda: Ανακαλεί περίπου 90.000 οχήματα σε Ιαπωνία και Κίνα

ΤΟΚΙΟ (AFP)— Στην ανάκληση περίπου 90.000 επιβατηγών οχημάτων θα προχωρήσει η ιαπωνική Mazda Motor Corp. (7261.TO) σε Ιαπωνία και Κίνα εξαιτίας ελαττώματος στην αντλία λαδιού, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η εταιρεία, στην οποία συμμετέχει και ο αμερικάνικος κολοσσός Ford Motor Co. (F), θα ξεκινήσει τις ανακλήσεις 35.181 αυτοκινήτων στην Ιαπωνία και περίπου 54.000 στην Κίνα του μοντέλου Mazda 3, που είναι το πιο δημοφιλές της εταιρείας.

Η Mazda, ανέφερε πως τα οχήματα, που παρήχθησαν από τον Ιανουάριο του 2006 έως το Μάρτιο του 2009, παρουσιάζουν το πρόβλημα ότι η αντλία λαδιού έχει τοποθετηθεί πολύ κοντά στο σύστημα κλιματισμού και μπορεί να καταστραφεί από τις τριβές οδήγησης σε ανώμαλα εδάφη, προκαλώντας διαρροές.

«Η εταιρεία έλαβε δυο περιπτώσεις παραπόνων εξαιτίας του προβλήματος, εκ των οποίων και τα δύο στην Κίνα», ανέφερε εκπρόσωπος της Mazda που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος. «Ωστόσο, δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα».

Το μοντέλο Mazda 3 είναι ευρέως διαδεδομένο στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Ευρώπη, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το αν οι ανακλήσεις θα επηρεάσουν την ευρωπαϊκή αγορά.

source: capital.gr

No comments:

Share |