Thursday, April 15, 2010

Αποσύρει το Lexus GX 460 SUV η Toyota


Αποσύρει το Lexus GX 460 SUV η Toyota


Προβληματισμό αλλά και ανησυχία, προκαλεί σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ στον κόσμο και στην Ελλάδα, η αιφνιδιαστική απόφαση της Toyota, να διακόψει παγκοσμίως τις πωλήσεις του Lexus GX 460 SUV, λόγω προβλημάτων στο σύστημα ευστάθειας. Παράλληλα, στην ανάκληση περίπου 90.000 οχημάτων Axela (Mazda 3) στην Κίνα και την Ιαπωνία προχωρά η Mazda.


Όπως ανακοίνωσε η Toyota την Τετάρτη (14/04), θα διακοπούν παγκοσμίως οι πωλήσεις των Lexus GX 460 SUV που παρήχθησαν εντός του 2010, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει παρόμοια μέτρα και για ένα άλλο SUV της εταιρείας, το Land Cruiser Prado.
Η Toyota εξαναγκάστηκε στην κίνηση αυτή όταν, ήδη από την Τρίτη(13/04), αμερικανική οργάνωση καταναλωτών κάλεσε την εταιρεία να αναστείλει τις πωλήσεις του Lexus GX 460 SUV, λόγω προβλημάτων ασφαλείας.

Το ιδιαίτερα αξιόπιστο περιοδικό Consumer Reports δημοσίευσε μία σπάνια προειδοποίηση «μην το αγοράσετε» για το μοντέλο αυτό, διότι κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών ελέγχων οι μηχανικοί του περιοδικού διαπίστωσαν, πως το όχημα παρεκκλίνει της πορείας του πολύ εύκολα και ότι, σε παρόμοιες συνθήκες στο δρόμο, μπορεί κάλλιστα να ανατραπεί.

source: cosmo.gr

No comments:

Share |