Thursday, April 15, 2010

ΗΠΑ: Σε επίπεδα – ρεκόρ οι κατασχέσεις κατοικιών


ΗΠΑ: Σε επίπεδα – ρεκόρ οι κατασχέσεις κατοικιών

Αύξηση 16% εμφάνισαν οι αγωγές για κατάσχεση κατοικιών στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι κατασχέσεις από τις τράπεζες ανήλθαν σε επίπεδα – ρεκόρ, τη στιγμή που το ποσοστό ανεργίας στη χώρα διαμορφώθηκε το Μάρτιο στο 9,7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της RealtyTrac, 932.234 κατοικίες, ή μία σε κάθε 138 κατοικίες, έλαβε ειδοποίηση πλειστηριασμού ή κατασχέθηκε από τράπεζες. Το Μάρτιο, οι αγωγές για κατάσχεση αυξήθηκαν κατά 8%, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τότε που ξεκίνησε να καταγράφει τα εν λόγω στοιχεία η εταιρεία.

Οι κατασχέσεις από τράπεζες ανήλθαν το πρώτο τρίμηνο στις 257.944, ενώ οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί αυξήθηκαν στις 369.491, φτάνοντας επίσης σε επίπεδα – ρεκόρ.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά κατασχέσεων καταγράφηκαν στη Νεβάδα, όπου μία στις 33 κατοικίες έλαβε ειδοποίηση πλειστηριασμού, ποσοστό σχεδόν τετραπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο.

Η RealtyTrac εκτιμά ότι οι κατασχέσεις από τράπεζες θα ξεπεράσουν φέτος το ένα εκατομμύριο και οι αγωγές για κατάσχεση τα τέσσερα εκατομμύρια, για να αρχίσουν να μειώνονται από την επόμενη χρονιά.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |