Monday, April 26, 2010

Hertz: Προς εξαγορά της Dollar Thrifty

Hertz: Προς εξαγορά της Dollar Thrifty

Σε συμφωνία για την εξαγορά της μικρότερης ανταγωνίστριάς της Dollar Trifty Automotive Group, έναντι 41 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά και μετοχές, κατέληξε η αμερικανική εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων Hertz Global Holdings.

Η προσφορά της Hertz, η οποία εμπεριέχει premium περίπου 6% στην τιμή κλεισίματος της Dollar Thrifty την Παρασκευή, αποτιμά την αξία της εταιρείας σε 1,17 δισ. δολάρια περίπου.

Σύμφωνα με τη Hertz, η συμφωνία – η οποία θα χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 80% με μετρητά και 20% με μετοχές – θα επηρεάσει άμεσα τα ετήσια προσαρμοσμένα αποτελέσματά της, μόλις ολοκληρωθεί.

Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας η Hertz θα εκδώσει περίπου 18 εκατ. κοινές μετοχές και θα καταβάλει περίπου 750 εκατ. δολάρια σε μετρητά, εξαιρουμένου του ειδικού μερίσματος ύψους 200 εκατ. δολαρίων στoους μετόχους της Dollar Thrifty, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η Dollar Thrifty διαθέτει επίσης μια ισχυρή διεθνή παρουσία, συμπληρώνοντας το παγκόσμιο αποτύπωμά μας, που μας βοηθάει να αξιοποιήσουμε ένα αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα προκειμένου να επιταχύνουμε τη στρατηγική ενοικιάσεως στην Ευρώπη και άλλες αγορές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hertz, Μαρκ Φριζόρα.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |