Monday, April 26, 2010

Κέρδη στην Ασία, στο +2,3% ο Nikkei


Κέρδη στην Ασία, στο +2,3% ο Nikkei

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να σημειώνει τα υψηλότερα κέρδη από τις αρχές Μαρτίου, καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο μετάδοσης της ελληνικής κρίσης χρέους μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από την Ελλάδα.

Σε θετικό πρωταγωνιστή αναδεικνύεται ο κλάδος των εξαγωγών στο Τόκιο εν μέσω προσδοκιών ότι η αποδυνάμωση του γεν έναντι του δολαρίου θα ενισχύσει περαιτέρω την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific κερδίζει 1,5% στις 127,19 μονάδες στο Τόκιο.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei ενισχύεται σε ποσοστό 2,30% στις 11.165,80 μονάδες σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη από τις 5 Μαρτίου. Ο ευρύτερος Topix κερδίζει παράλληλα 1,90%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,60%.

Στον αντίποδα, μικρές απώλειες σημειώνουν οι κινεζικοί δείκτες με τον Shanghai Composite να υποχωρεί οριακά 0,04% και τον Shenzhen Composite να χάνει 0,11%. Ο ευρύτερος CSI 300 υποχωρεί σε ποσοστό 0,13%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύεται σε ποσοστό 0,87%, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν σημειώνει κέρδη 1,90%.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 κερδίζει 0,14%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex καταγράφει κέρδη 0,36%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,48%.

Στο ταμπλό η Toyota Motor Corp. σημειώνει άλμα 3,4% στο Τόκιο. Ξένα δημοσιεύματα υπολογίζουν τα λειτουργικά κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας στα 50 δισ. γεν για το έτος χρήσης που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου. Η εταιρεία είχε εκτιμήσει τον περασμένο Φεβρουάριο για λειτουργικές ζημιές κοντά στα 20 δισ. γεν.

Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας ενισχύονται εν μέσω εκτιμήσεων ότι η ενίσχυση του δολαρίου θα βελτιώσει τα εταιρικά κέρδη. Η Canon Inc. κερδίζει 3,5%

Στη Σεούλ, η LG Innotek Co., σημειώνει άλμα 9,6% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν.

source: capital.gr

No comments:

Share |