Wednesday, March 10, 2010

Σε υψηλά επτά εβδομάδων οι ευρωαγορές


Σε υψηλά επτά εβδομάδων οι ευρωαγορές

Κέρδη σημείωσαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές στις συναλλαγές της Τετάρτης για να αναρριχηθούν κοντά σε υψηλά επτά εβδομάδων.

Στο ταμπλό, ο Stoxx Europe 600 κέρδισε 0,59% για να τερματίσει στις 258,24 μονάδες, σημειώνοντας το υψηλότερο κλείσιμο από τις 19 Ιανουαρίου. Ο δείκτης γνωρίζει άνοδο 63% από τα χαμηλά πολλών ετών που σημείωσε στις 9 Μαρτίου του 2009.

Ο DJ Stoxx 50 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,44%, ενώ ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 σημείωσε άνοδο 1%.

Σε επίπεδο τοπικών δεικτών, ο FTSE100 στο Λονδίνο κέρδισε 0,68%, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,86%, ενώ στο Παρίσι ο CAC ολοκλήρωσε στο +0,86%.

Κέρδη 1,07% για τον IBEX στην Ισπανία, σε ποσοστό 1,27% ενισχύθηκε ο ιταλικός MIB, ενώ ο ελβετικός SMI σημείωσε οριακή άνοδο 0,08% Κέρδη 1,48 για τον PSI στην Πορτογαλία.

Μικτά πρόσημα για τους ρωσικούς δείκτες με τον RTS στο +0,03% και τον Micex στο -0,72%. Στην Τουρκία ο δείκτης ISE 100 υποχώρησε 0,39%.

Στα μάκρο της ημέρας, αυξημένες κατά 0,4% εμφανίστηκαν οι τιμές καταναλωτή στην Γερμανία το Φεβρουάριο, από την κατά 0,2% άνοδο που είχε αρχικά ανακοινωθεί, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας Destatis. Επίσης, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας περιορίστηκε τον Ιανουάριο στα 8,7 δισ. ευρώ, σε εποχιακά αναπροσαρμοσμένη βάση, από 16,6 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, πάνω από έξι φορές πολλαπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη της γερμανικής Munich Re, μίας από τις μεγαλύτερες αντασφαλιστικές παγκοσμίως, λόγω της μείωσης των αποζημιώσεων για φυσικές καταστροφές, της βελτίωσης επενδυτικών αποτελεσμάτων και των αυξημένων εσόδων από ασφάλιστρα.

Αύξηση 1% στα προσαρμοσμένα EBITDA εμφάνισε το 2009 η γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας, E.On, με τα κέρδη να φτάνουν στα 13,5 δισ. ευρώ. Στο ίδιο διάστημα οι πωλήσεις της εταιρείας υποχώρησαν σε ποσοστό 6% σε λίγο κάτω από 82 δισ. ευρώ, εξέλιξη που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στις χαμηλότερες πωλήσεις φυσικού αερίου στην Pan-European Gas, στις μη ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες στη Μ. Βρετανία και τη Σκανδιναβία αλλά και την μειωμένη παραγωγή μονάδων στη Σκανδιναβία.

source: capital.gr

No comments:

Share |