Thursday, March 18, 2010

Μ. Βρετανία: Τα θρυλικά μαύρα ταξί του Λονδίνου "αλλάζουν χέρια"


Μ. Βρετανία: Τα θρυλικά μαύρα ταξί του Λονδίνου "αλλάζουν χέρια"


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Η εταιρεία που κατασκευάζει τα ταξί του Λονδίνου, Manganese Bronze Holdings PLC ανακοίνωσε χθες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει ποσοστό της τάξης του 51% στην συμμετέχουσα σε κινεζική κοινοπραξία Geely Automobile Holdings Ltd.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου John Russell δήλωσε στο Dow Jones Newswires ότι η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Manganese Bronze στην Geely διαμορφώνεται στις 70 πένες ανά μετοχή, που πρόκειται για discount 18% από την τιμή κλεισίματος της Τρίτης, θα επιφέρει 14 εκατ. λίρες και θα δώσει τη δυνατότητα στις δύο εταιρείες να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους. Η Geely κατέχει ήδη ποσοστό 20% περίπου στην εταιρεία.

Η κοινοπραξία της Geely και της Manganese κατασκευάζει μαύρα ταξί στη Σανγκάη για διάθεση στις διεθνείς αγορές, ενώ στο εργοστάσιο της Manganese στο Coventry της Αγγλίας, κατασκευάζονται τα ταξί για τη βρετανική αγορά.

Ο Russell τόνισε ότι η Geely προτίθεται να εκμεταλλευτεί τις ικανότητες διανομής της Manganeseμε σκοπό να διαθέσει τα δικά της αυτοκίνητα στη Μ. Βρετανία και την Ευρώπη. Η πώληση των μετοχών θα φέρει εξάλλου μετρητά για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και συναρμολόγησης του TXn, μίας φθηνότερης εκδοχής του θρυλικού μαύρου ταξί, πρόσθεσε.

Ο Russel συμπλήρωσε ότι η Manganese δεν προτίθεται να κλείσει τη γραμμή παραγωγής του Coventry.

source: capital.gr

No comments:

Share |