Thursday, March 18, 2010

Μ. Βρετανία: Χαμηλότερος των εκτιμήσεων ο καθαρός δημόσιος δανεισμός


Μ. Βρετανία: Χαμηλότερος των εκτιμήσεων ο καθαρός δημόσιος δανεισμός

Σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι αναμενόταν διαμορφώθηκε ο καθαρός δανεισμός του δημοσίου στη Μ. Βρετανία το Φεβρουάριο, με τα έσοδα της κυβέρνησης να αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Απρίλιο του 2008, σε μία ένδειξη ότι τα δημόσια οικονομικά σταθεροποιούνται.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας ONS, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο καθαρός δανεισμός του δημόσιου τομέα διαμορφώθηκε στις 12,4 δισ. λίρες το Φεβρουάριο, σε επίπεδο ρεκόρ για το συγκεκριμένο μήνα, ωστόσο ήταν σημαντικά χαμηλότερα από τις 13,3 δισ. λίρες που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Ο καθαρός δημόσιος δανεισμός διαμορφώθηκε στις 8,8 δισ. λίρες το Φεβρουάριο του 2009.

Μέχρι στιγμής στο οικονομικό έτος, το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο, ο καθαρός δημόσιος δανεισμός διαμορφώθηκε στις 131,9 δισ. λίρες, έναντι 66,5 δισ. λιρών την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η βαθύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών έχει περιορίσει τα φορολογικά έσοδα και ώθησε τις δημόσιες δαπάνες υψηλότερα τους τελευταίους 18 μήνες.

Ωστόσο, υπήρξαν σημάδια βελτίωσης στα στοιχεία του Φεβρουαρίου. Τα φορολογικά έσοδα της κυβέρνησης αυξήθηκαν 3,6% στις 42,6 δισ. λίρες από 41,1 δισ. λίρες την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

source: capital.gr

No comments:

Share |