Tuesday, February 23, 2010

ΗΠΑ: Μικρή πτώση του δείκτη τιμών κατοικιών S&P/Case-Shiller τον Δεκέμβριο


ΗΠΑ: Μικρή πτώση του δείκτη τιμών κατοικιών S&P/Case-Shiller τον Δεκέμβριο


Μικρή πτώση σημείωσαν οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία για τους δείκτες τιμών κατοικιών S&P Case-Shiller.

Σύμφωνα με τους δείκτες, οι τιμές στις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές υποχώρησαν 2,4% τον Δεκέμβριο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ οι τιμές στις 20 μητροπολιτικές περιοχές σημείωσαν πτώση 3,1%.

Και οι δύο δείκτες υποχώρησαν 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αν και σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, σημείωσαν άνοδο 0,3%.

Για το δ΄ τρίμηνο ο δείκτης ο δείκτης S&P Case-Shiller για τις τιμές των κατοικιών σημείωσε πτώση 2,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημαντική βελτίωση σε σχέση με πτώση 19%, 15% και 8,7% στο υπόλοιπο του 2009. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο υποχώρησε 1,1% ωστόσο σημείωσε άνοδο 0,3% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση.

"Η αμερικανική στεγαστική αγορά βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση", δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής του δείκτη S&P, David M. Blitzer, ενώ επισήμανε ότι ο ρυθμός της συρρίκνωσης δείχνει σημάδια σταθεροποίησης.

Οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών βρίσκονται σε επίπεδα ανάλογα με το καλοκαίρι του 2003.

source: capital.gr

No comments:

Share |