Tuesday, February 23, 2010

FDIC: Στις 702 αυξήθηκαν οι "προβληματικές" τράπεζες


FDIC: Στις 702 αυξήθηκαν οι "προβληματικές" τράπεζες

Στα 20,9 δισ. δολ. διαμορφώθηκε στα τέλη του 2009 το έλλειμμα στη δεξαμενή των κεφαλαίων που διαθέτει η Ομοσπονδιακή Εταιρία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) για τη προστασία των καταθέσεων των καταναλωτών, καθώς συνεχίζονται οι καταρρεύσεις τραπεζικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ. Το προηγούμενο τρίμηνο η FDIC είχε εμφανίσει έλλειμμα 8,2 δισ. δολ.

Την ίδια στιγμή η FDIC ανακοίνωσε και νέα αύξηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που βρίσκονται αντιμέτωπα με το φάσμα της πτώχευσης. Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία σήμερα, στον κατάλογο των "προβληματικών" ιδρυμάτων περιλαμβάνονταν συνολικά 702 τράπεζες στα τέλη του 2009 από 552 στα τέλη του Σεπτεμβρίου και μόλις 252 στα τέλη του 2008.

Ο αριθμός των τραπεζών στη λίστα, με συνδυασμένα περιουσιακά στοιχεία 402,8 δισ. δολ. είναι ο υψηλότερος από τον Ιούνιο του 1993.

"Η συνεχιζόμενη αύξηση των ζημιών στα δάνεια και στα προβληματικά στοιχεία υποδεικνύει πως οι πιέσεις στα κέρδη θα συνεχιστούν", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η πρόεδρος της FDIC, Sheila Bair ενώ προειδοποίησε ότι αναμένεται αύξηση του αριθμού των τραπεζικών καταρρεύσεων.

Οι προβλέψεις των τραπεζών υποχώρησαν 14% στα 61,1 δισ. δολ. το δ΄ τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε η FDIC.

source: capital.gr

No comments:

Share |