Thursday, February 25, 2010

RBS: Συρρίκνώθηκαν οι ζημιές στο 2009


RBS: Συρρίκνώθηκαν οι ζημιές στο 2009



ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Περιορίστηκαν οι ζημιές της Royal Bank of Scotland PLC στο έτος χρήσης ενώ η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι οι προσαρμογές για τις επισφάλειες έχουν κορυφωθεί, εμφανίζοντας παράλληλα αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Οι καθαρές ζημιές για έτος διαμορφώθηκαν στις 3,61 δισ. λίρες, έναντι 24,3 δισ. λιρών στην αμέσως προηγούμενη χρήση, όταν κατέγραψε 16,2 δισ. λίρες σε απομειώσεις, κυρίως από την εξαγορά της ABN Amro τον Οκτώβριο του 2007 και των πιστωτικών επενδύσεων.

Οι προσαρμογές για τις επισφάλειες ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για τις ζημιές του 2009 της κατά 84% κρατικής τράπεζας.

«Σημάδια ότι οι απομειώσεις μπορεί να έχουν κορυφωθεί, έγιναν αντιληπτά στο τέταρτο τρίμηνο, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ρυθμός των πιστωτικών υποβαθμίσεων των επιχειρήσεων επιβραδύνεται», ανέφερε η RBS.

Οι προσαρμογές για τις απομειώσεις διαμορφώθηκαν στις 13,9 δι.σ λίρες, από 7,43 δισ. λίρες την αμέσως προηγούμενη χρήση.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για καθαρές ζημιές της τάξης των 5,2 δισ. λιρών και χρεώσεις απομειώσεων ύψους 14,3 δισ. λιρών στο σύνολο του έτους.


source: capital.gr

No comments:

Share |