Thursday, February 25, 2010

Bernanke: Η οικονομία χρειάζεται χαμηλά επιτόκια


Bernanke: Η οικονομία χρειάζεται χαμηλά επιτόκια



"Η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας βρίσκεται στην αρχή της και γι’ αυτόν τον λόγο θα χρειαστεί χαμηλά επιτόκια", δήλωσε ο κ. B. Bernanke, κατά τη διάρκεια "κατάθεσής" του στο Κογκρέσο.

Παράλληλα, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας επισήμανε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης ενισχύθηκε κατά 4% στα τελευταία δύο τρίμηνα του 2009, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό οφείλεται σε πρόσκαιρους παράγοντες.

Στην ερώτηση αν θα διατηρηθεί η αναπτυξιακή πορεία των ΗΠΑ και στα επόμενα τρίμηνα, ο κ. Bernanke απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον είναι διατεθειμένοι "να ανοίξουν τα πορτοφόλια τους οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές".

Επιπλέον, σημείωσε ότι η ανάκαμψη της αγοράς -μετά το πέρας των προγραμμάτων στήριξης από την κυβέρνηση- θα εξαρτηθεί από τον ιδιωτικό τομέα και από τη ζήτηση τελικών αγαθών και υπηρεσιών το 2010.

Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στην οικονομία η FED προτιμά να διατηρήσει χαμηλά τα αμερικανικά επιτόκια προκειμένου να στηρίξει τη ζήτηση στην αγορά.

source: euro2day.gr

No comments:

Share |