Tuesday, February 9, 2010

Kingston Technology: Ήπια αύξηση εσόδων στα $4,1 δισ.

Kingston Technology: Ήπια αύξηση εσόδων στα $4,1 δισ.


Tα 4,1 δισ. δολάρια έφτασαν για τη χρονιά 2009 σε παγκόσμιο επίπεδο τα έσοδα της Kingston Technology Corporation, της πρώτης παγκοσμίως ανεξάρτητης εταιρείας προϊόντων μνήμης, παρουσιάζοντας αύξηση ύψους 100 εκατ. δολαρίων σε σχέση με το 2008.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ήπια αυτή αύξηση οφείλεται στην αύξηση της μέσης τιμής πώλησης, την πιο υγιή ζήτηση από εταιρικούς πελάτες και καταναλωτές, καθώς και την είσοδο της εταιρείας στην αγορά των solid-state drives (SSD). Η αύξηση των εσόδων σηματοδοτεί μία αλλαγή σε σχέση με την περασμένη χρονιά, όπου, λόγω από την μια της υπερβολικής προσφοράς σε chips και από την άλλη της φθίνουσας παγκόσμιας οικονομίας, η βιομηχανία προϊόντων μνήμης είχε οδηγηθεί αναπόφευκτα σε κάμψη.

Ο John Tu, συνιδρυτής της Kingston Technology® σχολίασε σχετικά: «Η αγορά προϊόντων μνήμης ανέκαμψε σε σχέση με την περασμένη χρόνια -όπως και αρκετές άλλες βιομηχανίες- και η Kingston κατάφερε να επωφεληθεί από την αύξηση των τιμών των chips μνημών DRAM και Flash. Με την είσοδό μας στην αγορά των SSD στην αρχή της περασμένης χρονιάς, επεκτείναμε τη σειρά των προϊόντων μας και επιτύχαμε μέσα σε 12 μήνες να κερδίσουμε ένα σημαντικό μερίδιο σε μία αγορά που βρίσκεται σε ανάπτυξη.»

Ο έτερος ιδρυτής της Kingston Technology, David Sun, προσέθεσε: «Ένα χρόνο πριν προετοιμαζόμασταν για μία πολύ δύσκολη χρονιά. Σταθήκαμε τυχεροί και συνετοί, καθώς εκμεταλλευτήκαμε πολλές ευκαιρίες υπέρ μας και με τη σημαντική υποστήριξη εργαζομένων, συνεταίρων, πωλητών και καταναλωτών, καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε σε δύσκολες καταστάσεις και να φτάσουμε σε ακόμη καλύτερο επίπεδο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση.»

«Τα αποτελέσματα του 2009 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς καταφέραμε να ξεπεράσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις των παγκόσμιων οικονομικών συγκυριών. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, καταφέραμε να ενισχύσουμε τη θέση μας στις αγορές που απευθυνόμαστε, με το αγοραστικό κοινό σε εταιρικό και καταναλωτικό επίπεδο να ανταποκρίνεται θετικά στα νέα προϊόντα και σειρές, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε πως αυτή η θετική πορεία θα συνεχιστεί και στο μέλλον» σχολίασε ο Οδυσσέας Σκαρπίδης, Business Development Manager της Kingston Technology στην Ελλάδα.

Τα έσοδα του 2009 σηματοδοτούν τη δεύτερη καλύτερη χρονιά ανάπτυξης της Kingston από την ίδρυση της εταιρείας τον Οκτώβριο του 1987, με την καλύτερη χρονιά να είναι το 2007, όταν τα έσοδα έφτασαν τα 4,5 εκ. δολάρια. Η Kingston κατάφερε να φτάσει τον στόχο του 1 δισ. δολαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο το 1995, φτάνοντας στα 2 δισ. δολάρια το 2004 και τα 3 δισ. δολάρια το 2005.

capital.gr

No comments:

Share |