Tuesday, February 9, 2010

Goldman Sachs: Μειώνει τιμές-στόχους για 8 ελληνικές τράπεζες


Goldman Sachs: Μειώνει τιμές-στόχους για 8 ελληνικές τράπεζες

Σε “sell” υποβαθμίζει τη σύσταση για τις μετοχές των ΕΤΕ και Τ.Τ. η Goldman Sachs, δίνοντας νέες χαμηλότερες τιμές-στόχους, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires, ενώ μειώνει τιμές-στόχους για έξι ακόμη ελληνικές τραπεζικές μετοχές.

Συγκεκριμένα, ο οίκος υποβαθμίζει σε “sell” από “neutral” τη σύσταση για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, ενώ δίνει νέα τιμή-στόχο στα 11,20 ευρώ, από 22,80 ευρώ προηγουμένως.

Για το Τ.Τ., ο οίκος επίσης υποβαθμίζει σε “sell” από “neutral” τη σύσταση, δίνοντας νέα τιμή-στόχο 3,30 ευρώ, από 3,80 ευρώ προηγουμένως.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές:

- Η σύσταση για την ATEBank διατηρείται αμετάβλητη σε “sell” με νέα τιμή-στόχο 1,15 ευρώ από 1,30 ευρώ προηγουμένως.

- Η σύσταση για την Alpha Bank διατηρείται αμετάβλητη σε “neutral” με νέα τιμή-στόχο 6,00 ευρώ από 8,90 ευρώ προηγουμένως.

- Η σύσταση για την Τρ. Κύπρου διατηρείται αμετάβλητη σε “neutral” με νέα τιμή-στόχο 3,80 ευρώ από 4,70 ευρώ προηγουμένως.

- Η σύσταση για την Eurobank διατηρείται αμετάβλητη σε “neutral” με νέα τιμή-στόχο 5,70 ευρώ από 10,00 ευρώ προηγουμένως.

- Η σύσταση για την Marfin Popular Bank διατηρείται αμετάβλητη σε “neutral” με νέα τιμή-στόχο 1,80 ευρώ από 2,30 ευρώ προηγουμένως.

- Η σύσταση για την Τρ. Πειραιώς διατηρείται αμετάβλητη σε “sell” με νέα τιμή-στόχο 5,00 ευρώ από 8,10 ευρώ προηγουμένως.

«Αν και θεωρούμε ότι μεμονωμένα οι ελληνικές τράπεζες είναι ‘καλοστημένες επιχειρήσεις’, οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν βρίσκονται εκτός του λειτουργικού τους ελέγχου», αναφέρει η Goldman, «το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον σε συνδυασμό με το υψηλότερο κόστος κεφαλαίου θα δυσχεράνουν την ευθυγραμμισμένη με το ευρωπαϊκό πλαίσιο κίνηση των ελληνικών τραπεζικών μετοχών».

capital.gr

No comments:

Share |