Thursday, February 18, 2010

Μ. Βρετανία: Σε υψηλό 23 μηνών η βιομηχανική παραγωγή το Φεβρουάριο


Μ. Βρετανία: Σε υψηλό 23 μηνών η βιομηχανική παραγωγή το Φεβρουάριο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Σε υψηλό 23 μηνών αναρριχήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Μ. Βρετανίας το Φεβρουάριο λόγω των εξαγωγών, ωστόσο η συνολική ζήτηση διατηρείται αδύναμη και οι προοπτικές ανάπτυξης είναι πιθανό να είναι περιορισμένες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Βρετανών Βιομηχάνων CBI.

Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της ένωσης αυξήθηκε στις +7 μονάδες από +4 μονάδες τον Ιανουάριο, στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2008. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο των μέσων εκτιμήσεων της αγοράς που έκαναν λόγο για +6 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενέργησε την περασμένη εβδομάδα το Dow Jones Newsires.

«Η βιομηχανική παραγωγή ανακάμπτει με αργό ρυθμό και η ζήτηση για βρετανικά προϊόντα στο εξωτερικό βελτιώνεται, ενισχυμένη από τη σχετική αποδυνάμωση της στερλίνας», τόνισε ο Ian McCafferty, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της CBI.

«Ωστόσο, ενώ οι εξαγωγές προσφέρουν μία καλοδεχούμενη στήριξη, η συνολική ζήτηση παραμένει υποτονική», πρόσθεσε. «Δεδομένης της συνεχιζόμενης αδυναμίας των συνολικών παραγγελιών, οι προοπτικές ανάπτυξης ενδέχεται να παραμείνουν περιορισμένες».

source: capital.gr

No comments:

Share |