Thursday, January 28, 2010

ΗΠΑ: 30 δισ. δολ. στις μικρές και μεσαίες επχειρήσεις


ΗΠΑ: 30 δισ. δολ. στις μικρές και μεσαίες επχειρήσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε στην ομιλία του για την Κατάσταση του Εθνους, τουλάχιστον 30 δισ. δολ. που ανακτώνται από το ποσόν που είχε διατεθεί για την «διάσωση» της Wall Street, να χρησιμοποιηθούν για να βοηθηθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης.

«Προτείνω να πάρουμε 30 δισ. δολ. από τα χρήματα που επέστρεψαν οι τράπεζες της Wall Street και να τα χρησιμοποιήσουμε για να βοηθήσουμε μικρές τράπεζες να δώσουν σε μικρές επιχειρήσεις τις πιστώσεις που χρειάζονται για να συνεχίσουν να επιπλέουν», είπε ο Ομπάμα.

Ο Ομπάμα πρότεινε επίσης μια νέα φορολογική έκπτωση για τις πάνω από 1 εκατ. μικρές επιχειρήσεις εάν αυτές «προσλάβουν νέους εργαζόμενους ή αυξήσουν τους μισθούς».

«Και αφού είμαστε σ' αυτό, ας καταργήσουμε τη φορολογία στα κέρδη από πώληση παγίων των μικρών επιχειρήσεων που κάνουν επενδύσεις, και ας δώσουμε ένα φορολογικό κίνητρο σε όλες τις επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρές, που επενδύουν σε νέα εργοστάσια και εξοπλισμό».

naftemporiki

No comments:

Share |