Tuesday, December 8, 2009

"Ανοιχτός" σε επενδύσεις στο Dubai ο Mobius


"Ανοιχτός" σε επενδύσεις στο Dubai ο Mobius


Αγοραστικές ευκαιρίες σε αρκετές αγορές της Μέσης Ανατολής “βλέπει” ο πασίγνωστος επενδυτής Mark Mobius, όπως του Dubai, αγορά στην οποία δηλώνει ότι είναι πιθανό να επενδύσει στην περίπτωση που οι τιμές υποχωρήσουν σε “εύλογα” επίπεδα.

Το Ντουμπάι βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας τον τελευταίο καιρό μετά την απόφαση της Dubai World να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των χρεών της, προκαλώντας κλυδωνισμούς στις αγορές ανά τον κόσμο. “Ναι, θα σκεφτόμασταν να επενδύσουμε στο Dubai και το Abu Dhabi αν οι τιμές μειωθούν σε επίπεδα που θεωρούμε λογικά”, τόνισε ο Mark Mobius, επικεφαλής της Templeton Asset Management.

“Οι εταιρείες στο Dubai θα συνεχίσουν να λειτουργούν ενώ θα μπορούσαν να αποτελούν καλές ευκαιρίες κερδών”, ανέφερε στο MarketWatch. “Το κύρος του Dubai ως επενδυτικός και τουριστικός προορισμός δεν θα χαθεί”, συμπλήρωσε.

Το χρηματιστήριο του Dubai δέχεται ισχυρές πιέσεις τον τελευταίο καιρό καθώς οι επενδυτές θορυβήθηκαν από την είδηση για την αναδιάρθρωση των χρεών της Dubai World.

“Τα προβλήματα του Dubai επηρέασαν έως ένα βαθμό τις αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο, ειδικότερα στην Ασία και την Ευρώπη, διότι αρκετές τράπεζες έχουν δανείσει το Dubai, ενώ πολλές κατασκευαστικές διαθέτουν μεγάλα συμβόλαια στο εμιράτο”, προσθέτει ο Mobius.

Εξάλλου, ο Mobius εκτιμά ότι θα δούμε διορθωτικές τάσεις σε όλες τις bull αγορές, τις οποίες χαρακτηρίζει “αρκετά υγιείς καθώς για μας συνεπάγεται ότι οι αποτιμήσεις θα υποχωρήσουν σε πιο λογικά επίπεδα”. Παράλληλα, χαρακτηρίζει ίδιον των αναδυόμενων αγορών την υψηλή μεταβλητότητα και συνιστά μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις στις εν λόγω αγορές.

“Βλέπουμε τις συγκεκριμένες ευκαιρίες ως το σημείο στο οποίο πρέπει να διατηρούμε ποιοτικές επενδύσεις και να αυξάνουμε την κατοχή επιλεκτικών μετοχών που πιστεύουμε ότι, σε ορίζοντα πέντε ετών, θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν σταθερή χρηματοδοτική βάση και ικανοποιητική κερδοφορία”, σημείωσε ο Mark Mobius.

Τέλος, σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Mobius εκτιμά ότι οι μεγαλύτερες αγοραστικές ευκαιρίες βρίσκονται στις χώρες του BRIC - Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα – καθώς και σε κάποιες ακόμη απομακρυσμένες αγορές όπως του Βιετνάμ και της Νιγηρίας.

capital.gr

No comments:

Share |