Tuesday, December 8, 2009

Ιαπωνία: Νέο "πακέτο" στήριξης ύψους $80,6 δισ.


Ιαπωνία: Νέο "πακέτο" στήριξης ύψους $80,6 δισ.


Νέο “πακέτο” ενίσχυσης της οικονομίας παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, το οποίο περιλαμβάνει δαπάνες ύψους 7,2 τρισ. γεν (80,6 δισ. δολάρια) σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι “φωνές” για περισσότερη κρατική βοήθεια.

Όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία, το σχέδιο ήταν αναμενόμενο και οι δαπάνες αποτελούν σχεδόν το 1,5% του ΑΕΠ, ενώ δεν πρόκειται να συμπεριλάβει σημαντικές σε μέγεθος εκδόσεις κρατικών ομολόγων καθώς ο πρωθυπουργός Yukio Hatoyama δεν επιθυμεί να χαρακτηριστεί η κυβέρνηση ως δημοσιονομικά απείθαρχη.

“Υπήρξε καθυστέρηση στην έγκριση του πακέτου λόγω των διαφωνιών μεταξύ των κομμάτων συνεργασίας, ωστόσο το τελικό ποσό που θα δαπανηθεί δεν αποτελεί έκπληξη”, σχολίασε ο Mitul Kotecha, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής στην αγορά συναλλάγματος της Calyon.

Ωστόσο, το κόμμα συνεργασίας του οποίου ηγείται ο Shizuka Kamei ενδέχεται να συνεχίσει να ζητάει ακόμη περισσότερα κεφάλαια για την ενίσχυση της οικονομίας όταν η κυβέρνηση καταρτίσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το δημοσιονομικό έτος που ξεκινά τον επόμενο Απρίλιο.

capital.gr

No comments:

Share |