Tuesday, December 15, 2009

'Πονοκέφαλος' για τη Citigroup τα επισφαλή πάγια της Citi Holdings


'Πονοκέφαλος' για τη Citigroup τα επισφαλή πάγια της Citi Holdings

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Citigroup και του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών για την αποπληρωμή από την πλευρά της πρώτης της κρατικής ενίσχυσης ύψους 20 δισ. δολαρίων που έλαβε στο πλαίσιο του προγράμματος TARP, υπάρχουν ακόμη κάποια προβλήματα που 'ταλανίζουν' τη Citigroup.
Παρόλο που η αμερικανική τράπεζα προχωρά στη διευθέτηση των υποχρεώσεών της, 'βλέποντας' την πόρτα της εξόδου από το TARP και έχοντας στην κατοχή της τα μεγαλύτερα κεφάλαια από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση, 'θηλιά' για εκείνη αποτελούν τα επισφαλή πάγια της Citi Holdings, συνολικού ύψους 617 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το εν λόγω ανωτέρω ποσό προκύπτει από μη κερδοφόρες επιχειρηματικές δραστηριότητες της Citi Holdings, καθώς και από 'προβληματικά' δάνεια.

Αν και η Citigroup έχει ήδη προχωρήσει στη διευθέτηση επισφαλών παγίων της τάξης των 100 δισ. δολαρίων, η μη διευθέτηση των υπολοίπων μπορεί να της κοστίσει αρκετά κέρδη, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές.

reporter.gr

No comments:

Share |