Monday, December 14, 2009

Citi: "Κόβει" τιμές-στόχους για ελληνικές τράπεζες


Citi: "Κόβει" τιμές-στόχους για ελληνικές τράπεζες


Στη μείωση των τιμών-στόχων τεσσάρων ελληνικών τραπεζών προχωρά η Citi, ενώ παράλληλα διατηρεί σύσταση “buy” για την Εθνική και την Alpha Bank, σε έκθεση με ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου 2009.

Αναλυτικά, ο οίκος μειώνει την τιμή-στόχο της Εθνικής Τράπεζας στα 25 ευρώ από 30 ευρώ και της Alpha Bank στα 10 ευρώ από 14 ευρώ, προβλέποντας ότι η Εθνική θα διαθέτει τον υψηλότερο δείκτη ROE (απόδοσης ιδίων κεφαλαίων) στο 17% την περίοδο 2009-2011, ενώ η Alpha Bank εμφανίζει το χαμηλότερο δείκτη P/BV (τιμής προς λογιστική αξία).

Για την Eurobank και την Πειραιώς η Citi δίνει σύσταση “hold”, και νέες τιμές-στόχους στα 9 ευρώ από 12 ευρώ και στα 10 ευρώ από 13 ευρώ, αντίστοιχα.

Η μείωση των τιμών-στόχων αποδίδεται στη σημαντική αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τα κέρδη, λόγω του αυξημένου χρηματοδοτικού κόστους, και τις αποτιμήσεις των μετοχών.

Γενικότερα, η Citi εκτιμά ότι η ανάπτυξη του κλάδου τα επόμενα χρόνια θα είναι πιο αργή ενώ προβλέπει ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα αντιστραφεί σε σύγκριση με την υπεραπόδοση που σημείωσε έναντι της Ευρωζώνης τα τελευταία χρόνια.

Θετικά σημάδια, ωστόσο, ο οίκος “βλέπει” αφενός στο γεγονός ότι η μόχλευση του ιδιωτικού κλάδου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια, αφετέρου στο γεγονός ότι η Τουρκία ανακάμπτει με γοργούς ρυθμούς.

capital.gr

No comments:

Share |