Monday, December 14, 2009

Νέοι μνηστήρες για την Cadbury;


Νέοι μνηστήρες για την Cadbury;

H εταιρεία έχει ήδη απορρίψει προσφορά 10 δισ. στερλινών (16,5 δισ. δολ.) από την Kraft Foods

Νέα μέρη φέρονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη βρετανική Cadbury, μετά την ανακοίνωσή της ότι αναθεωρεί προς τα πάνω τους στόχους ανάπτυξης. Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη απορρίψει προσφορά 10 δισ. στερλινών (16,5 δισ. δολ.) από την Kraft Foods.

Η διοίκησή της χαρακτήρισε σήμερα την προσφορά της Kraft «εντελώς ανεπαρκή», ενώ αποκάλυψε πως την έχουν προσεγγίσει και άλλες εταιρείες με σκοπό μια πιθανή επιχειρηματική συνεργασία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η Hershey και η Ferrero.

Οι μετοχές της Cadbury ανήλθαν έως τις 797,5 πένες για να υποχωρήσουν λίγο αργότερα στις 791,5 πένες, έναντι 727 πενών ανά μετοχή που προσφέρει η Kraft. Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, η αμερικανική εταιρεία θα χρειαστεί να καταβάλλει 820-850 πένες ανά μετοχή προκειμένου να κερδίσει τη μάχη για την Cadbury.

Σύμφωνα με την Sunday Telegraph, η βρετανική εταιρεία και η Hershey είχαν συζητήσεις αναφορικά με μια φιλική προσφοράς εξαγοράς από την αμερικανική εταιρεία, ενώ, όπως σημειώνουν αναλυτές, τις εξελίξεις στην Cadbury παρακολουθεί στενά και η Nestle

Σημειώνεται ότι η Cadbury έχει προθεσμία μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου προκειμένου να απορρίψει ή να δεχτεί την προσφορά της Kraft. Μια πιθανή συγχώνευση των δύο εταιρειών θα δημιουργούσε το μεγαλύτερο όμιλο ειδών ζαχαροπλαστικής στον κόσμο.

naftemporiki

No comments:

Share |