Friday, November 6, 2009

RBS: Ζημιές 1,8 δισ. λίρες στο γ΄ τρίμηνο χρήσης


RBS: Ζημιές 1,8 δισ. λίρες στο γ΄ τρίμηνο χρήσης


Ζημιές έναντι κερδών και μείωση εσόδων εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο χρήσης η Royal Bank of Scotland, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ειδικότερα, οι καθαρές ζημιές της RBS διαμορφώθηκαν στις 1,8 δισ. λίρες (2,98 δισ. δολ), έναντι κερδών 871 εκατ. λιρών την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος, τα έσοδα περιορίστηκαν σε ποσοστό 17% στις 7,09 δισ. λίρες, ενώ οι ζημιές απομείωσης σημείωσαν άλμα στις 3,28 δισ. λίρες, από 1,28 δισ. λίρες. Τα νούμερα έχουν αναπροσαρμοστεί για να εξαιρέσουν τμήματα των δραστηριοτήτων της ABN Amro οι οποίες θα δοθούν στο ολλανδικό δημόσιο και την Santander.

Η RBS εκτιμά ότι οι απομειώσεις περιορίστηκαν σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο, ενώ παράλληλα σταθεροποιήθηκαν τα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια, με αποτέλεσμα την καταγραφή λειτουργικών ζημιών της τάξης των 1,53 δισ. λιρών, έναντι 3,53 δισ. λιρών στο δεύτερο τρίμηνο.

“Παρόλο που στο τρίτο τρίμηνο εμφανίστηκαν κάποιες ενθαρρυντικές τάσεις, παραμένουμε επιφυλακτικοί αναφορικά με τις οικονομικές προοπτικές καθώς η ανάκαμψη ενδέχεται να είναι αργή ενώ η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται”, σχολίασε η βρετανική τράπεζα.

Τα συμβατικά βασικά πρωτοβάθμια κεφάλαια, ως δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας, διαμορφώθηκαν στο 5,5% στο τέλος Σεπτεμβρίου, ωστόσο το πρόγραμμα προστασίας παγίων της κυβέρνησης καθώς και η διοχέτευση κεφαλαίων πρόκειται να τα ενισχύσουν στο 11,1%, σύμφωνα με την RBS.

capital.gr

No comments:

Share |