Friday, November 6, 2009

Νέο ρεκόρ του χρυσού πάνω και από τα 1.100 δολ.


Νέο ρεκόρ του χρυσού πάνω και από τα 1.100 δολ.


Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκε η τιμή του χρυσού πάνω και από το επίπεδο των 1.100 δολ. ανά ουγγιά, καθώς το αμερικανικό δολάριο βρέθηκε να καταγράφει νέες απώλειες μετά τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ για την ανεργία, ενισχύοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κερδίζει αυτή την ώρα 8,70 δολ. στα 1.098 δολ. ανά ουγγιά, ενώ νωρίτερα αναρριχήθηκε έως τα 1.101,90 δολ. σημειώνοντας νέο ρεκόρ στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το λιγότερο ενεργό συμβόλαιο του Νοεμβρίου έφτασε τα 1.100 δολ. ανά ουγγιά στη Νέα Υόρκη που αποτελεί νέο ρεκόρ για το πιο κοντινό συμβόλαιο (front-month).

Η τιμή του χρυσού spot επίσης σημείωσε νέο ρεκόρ φτάνοντας έως τα 1.101,25 δολ. ανά ουγγιά.

Η ανεργία εκτοξεύθηκε στο 10,2% τον Οκτώβριο από 9,8% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκανα λόγο για αύξηση της ανεργίας στο 9,9%.

Οι καταστάσεις μισθοδοσίας στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα υποχώρησαν κατά 190.000 τον Οκτώβριο, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφονται στα κλάδο των κατασκευών, στη μεταποίηση και στις λιανικές πωλήσεις. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση των καταστάσεων μισθοδοσίας κατά 175.000.

Ο δείκτης δολαρίου, που αντανακλά την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι βασικών νομισμάτων, βρέθηκε να υποχωρεί σε ποσοστό 0,2% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων στις 75,616 μονάδες.

capital.gr

No comments:

Share |