Friday, November 13, 2009

KBC: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη του τριμήνου

KBC: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη του τριμήνου


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Dow Jones)-- Η KBC Group NV (KBC.BT), σημαντική βελγική τράπεζα και ασφλαιστική, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με καθαρά κέρδη 528 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο, ωθούμενη από τα ισχυρά αποτελέσματα του δικτύου λιανικών τραπεζών στο Βέλγιο.

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 438 εκατ. ευρώ.

Την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, η εταιρεία είχε καταγράψει ζημιές 906 εκατ. ευρώ, όταν η πιστωτική κρίση στέρησαν 1,4 δισ. ευρώ από την αξία της δομημένης πίστωσης και άλλων επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Εξαιρώντας τις επενδυτικές απώλειες λόγω της κρίσης, τα υφιστάμενα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 631 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15% από τα 551 εκατ. ευρώ.

Η KBC είναι μια από τις τρεις κορυφαίες εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, επικεντρωμένη στην λιανική τραπεζική και την ασφάλιση στο Βέλγιο και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Έχει πλειοψηφικά μερίδια στην CSOB (CSO.YY) στην Τσεχία και Σλοβακία, Kredyt Bank (KRB.WA) στην Πολωνία και K&H (KHB.YY) στην Ουγγαρία, καθώς και μειοψηφικό μερίδιο στην μεγαλύτερη τράπεζα της Σλοβενίας NLB.

Το Βέλγιο, το οποίο έχει τον κύριο όγκο των κερδών της, δραστηριοποιήθηκε ικανοποιητικά με υφιστάμενα καθαρά κέρδη 289 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο, υψηλότερα κατά 35% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι δραστηριότητες της Κεντρικής Ευρώπης σημείωσαν υφιστάμενα καθαρά κέρδη 42 εκατ. ευρώ έναντι 201 εκατ. ευρώ.

capital.gr

No comments:

Share |